torstai 5. syyskuuta 2019

Katutaidepaja: Suvilahden graffitit


Tänään alkoi Mediapajan katutaiteen pienryhmä. Ensimmäisen retkemme päämääränä oli Suvilahden graffitit, mutta matkalla Suvilahteen näimme katutaidetta jo esimerkiksi sähkökaapeissa sekä rakennustyömaiden vaneeriseinissä.

Katutaide on julkisessa tilassa esiintyvää kuvataidetta. Katutaidetta saatetaan tehdä laittomasti, jolloin julkisia tiloja töhritään ilman lupaa. Näimme matkallamme erään rakennuksen piipussa graffitin, joka oli tehty laittomasti. Joku oli kiivennyt talon katolle spreijaamaan.

Katutaidetta sähkökaapissa. Kuvassa Otto ja Jenni.

Katutaide herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan: jotkut näkevät sen turhana töhrimisenä ja jotkut kokevat, että se piristää katukuvaa ja tuo väriä harmauden keskelle. Meitä katutaide piristi.



Tutkimme teosten värejä, kirjaimia ja kontrastia. Katutaide on perinteistä taidetta vapaampaa, siinä ei tarvitse aina olla varsinaista aihetta. Huomasimme, että toisinaan graffiteiden kirjaimia on vaikeaa tulkita. Joistain teoksista ei ymmärrä, mitä niissä lukee.

Etsimme graffiteista värein tai muotojen puolesta puhuttelevia kohtia, jotka kehystimme pahvisin kehyksin ja otimme kuvan. Oli mielenkiintoista tarkastella maalausten yksityiskohtia.


Ensi viikolla katutaidetutkimuksemme jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti